Kycklingsallad med chèvre och hallonvinägrett

En härlig sommarsallad med friska smaker. De söta hallonen passar utmärkt ihop med chèvren.

Du behöver

Ugn: 175°

2-3 st kycklingfiléer
salt och peppar
2 tsk grillolja
1 st hjärtsallad
65 g salladsmix
0.5 st gurka
50 g sockerärter
8 st rädisor
200 g kokt färskpotatis kall
0.5 st rödlök
3 st salladslökar
1 st liten rulle chevre

Hallonvinägrett

50 g färska hallon
2 msk rosébalsamvinäger
2 msk vatten
0.75 dl rapsolja
salt och peppar

Garnera med

färska hallon
ärtskott
valnötter

Gör så här

1

Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pensla köttet med gillolja. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt köttet svalna.

2

Skölj alla grönsaker. Skär potatis och gurka i bitar, sockerärterna i sneda bitar, rädisor i skivor och rödlök och salladslök i tunna skivor. Lägg upp allt i portionsskålar eller på tallrikar.

3

Skär kycklingfiléerna i tunna skivor och lägg överst tillsammans med skivor av chèvre. Garnera med hallon, ärtskott och valnötter.

4

Hallonvinägrett: Mosa hallonen och lägg i en dressingflaska. Tillsätt rosébalsamvinäger, vatten och olja, skaka samman och smaksätt med salt och peppar. Ringla lite över salladen och servera resten separat.

Scroll to Top