Kycklingsallad med bulgur och vattenmelon

Du behöver 1 dl bulgur 2 dl kycklingbuljong 200 g salladskyckling fryst grillad 2 st salladslökar 100 g cocktailtomater 0.5 st gurka 50 g sockerärter...

Du behöver

  • 1 dl bulgur
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 200 g salladskyckling fryst grillad
  • 2 st salladslökar
  • 100 g cocktailtomater
  • 0.5 st gurka
  • 50 g sockerärter
  • 0.25 st vattenmelon
  • 50 g rucolasallad

Dressing:

2 msk äppelcidervinäger
0.5 dl rapsolja
salt och peppar

Servera med:

pumpakärnor

Gör så här

1
Koka bulgur i kycklingbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

2
Dressing: Blanda vinäger, olja, salt och peppar och häll hälften över bulgurn och rör om.

3
Tillsätt tinad salladskyckling, skivad salladslök, delade cocktailtomater, urkärnad och skivad gurka, strimlade sockerärter och vattenmelon i kulor och vänd runt. Blanda ner rucolasalladen strax innan servering. Servera med pumpakärnor och resten av dressingen vid sidan om.

Scroll to Top