Kycklingrulader med sparris och bacon

Du behöver 4 st kycklingfiléer salt svartpeppar 1 pkt bacon 140 g 300 g grön sparris Rucolasås: 75 g ruccolasallad 1 dl lätt crème fraiche...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt svartpeppar
  • 1 pkt bacon 140 g
  • 300 g grön sparris

Rucolasås:

75 g ruccolasallad
1 dl lätt crème fraiche
1 dl kesella 1 %
2 msk majonnäs
salt och peppar
1 tsk honung

Servera med:

blandad sallad
potatis kokt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Dela baconskivorna och lägg ut dem på ett smörpapper. Skär varje filé i fyra skivor, sammanlagt 16 skivor. Torka av kycklingen och lägg dem på baconskivorna. Salt och peppra. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten och lägg 2–3 stjälkar tvärs över varje kycklingskiva. Rulla ihop och lägg över i en smord ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen i 20–25 minuter.

2
Rucolasås: Mixa ruccolasalladen med lätt crème fraiche, kesella, majonnäs tills salladen är finfördelad. Smaka av med salt, peppar och honung. Servera med blandad sallad och kokt potatis.

Scroll to Top