Kycklingragu med gnocchi

Du behöver potatis ca 600 g av möjlig sort vetemjöl ca 3 dl salt ca 2 tsk Kokning: vatten lättsaltat Ragu: 1 st gul lök...

Du behöver

  • potatis ca 600 g av möjlig sort
  • vetemjöl ca 3 dl
  • salt ca 2 tsk

Kokning:

vatten lättsaltat

Ragu:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
250 g champinjoner
2 msk smör
400 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk persilja hackad
2 msk basilika grovt riven
1 dl vitt vin
1 msk kycklingfond konc
1 st burk hela tomater gärna cocktailtomater
1 msk tomatpuré
strösocker ev 1 tsk

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala, koka och pressa potatisen. Lägg den direkt på mjölat bakbord. Salta och knåda in mjölet, lite i taget. Degen ska bli så smidig att den inte fastnar på händerna.

2
Dela degen i fyra delar och rulla ut till fingertjocka längder. Skär dem i 2 cm långa bitar. Tryck med tummen och dra försiktigt i degen så att gnocchin blir snäckformad. Koka i omgångar, i lättsaltat vatten, tills de flyter upp. Ta upp med en hålslev.

3
Hacka lök och vitlök och dela svampen i bitar. Fräs lök, vitlök och svamp i en stor stekpanna med smör& rapsolja i ca 3 minuter. Tillsätt kycklingfärs och fräs tills färsen är genomstekt. Salta och peppra.

4
Tillsätt persilja, basilika, vin och fond, och låt det koka in. Tillsätt tomater och tomatpuré. Rör om då och då. Smaka av och tillsätt ev lite socker. Servera ragun och nyriven parmesanost till den nykokta gnocchin.

Scroll to Top