RECEPT FRÅN HJ

Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 100 g parmesanost
  • 1 dl vetemjöl
  • smör
  • Ratatouille

  • 400 g ratatouillemix
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 st förpackning hela tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt
  • Bulgur

  • 3 dl bulgur
  • 1 tsk malen gurkmeja

Gör så här

1

Stek ratatouillemix, vitlök och tomatpuré i olja några minuter så att grönsakerna blir lätt brynta. Tillsätt tomater, vinäger och kryddor och låt puttra ca 15 minuter, rör då och då.

2

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men tillsätt gurkmeja i kokvattnet.

3

Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden och salta. Vispa ihop ägg och parmesan. Vänd kycklingen först i vetemjöl och sedan i äggblandningen. Stek i smör på medelvärme ca 3 minuter per sida. Toppa gärna med persilja.


Recept