Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

Du behöver 600 g kycklingfilé 1 tsk salt 2 st ägg 100 g parmesanost 1 dl vetemjöl smör Ratatouille 400 g ratatouillemix 2 st vitlöksklyftor...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 100 g parmesanost
  • 1 dl vetemjöl
  • smör

Ratatouille

400 g ratatouillemix
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 st förpackning hela tomater
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad salvia
1 tsk torkad timjan
0.5 tsk cayennepeppar
salt

Bulgur

3 dl bulgur
1 tsk malen gurkmeja

Gör så här

1

Stek ratatouillemix, vitlök och tomatpuré i olja några minuter så att grönsakerna blir lätt brynta. Tillsätt tomater, vinäger och kryddor och låt puttra ca 15 minuter, rör då och då.

2

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men tillsätt gurkmeja i kokvattnet.

3

Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden och salta. Vispa ihop ägg och parmesan. Vänd kycklingen först i vetemjöl och sedan i äggblandningen. Stek i smör på medelvärme ca 3 minuter per sida. Toppa gärna med persilja.

Scroll to Top