Kycklingspett med oregano och citron

Citron och oregano sätter sommarsmak på kycklingspetten.

Du behöver

  • 600 g minutfilé eller vanlig kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • salt och peppar
  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 150 g körsbärstomater
  • 2 st citroner
  • oliver

Tzatziki

0.5 st gurka
2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
1 msk olivolja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda olja, oregano, citronskal, citronsaft, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i kycklingen och marinera i kylen i minst 1 timme.

2

Skrubba och skiva potatisen. Blanda den med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.

3

Rosta mitt i ugnen i 30 minuter. Lägg på tomaterna de sista 10 minuterna.

4

Tzatziki: Skölj och riv gurkan grovt. Lägg den i en sil och strö över salt. Låt stå i 30 minuter. Krama ur vätskan och blanda gurkan med yoghurt, riven vitlök, salt och peppar. Ringla över olja.

5

Trä upp kycklingen på blötlagda spett och grilla i ca 10 minuter, tills kycklingen är klar och fått fin färg.

6

Dela och grilla citronerna med köttsidan neråt.

7

Servera med rostad potatis, tomater, oliver och tzatziki.

Scroll to Top