Kycklingpaj med paprika och svamp

Den krämiga pajfyllningen med kyckling, svamp och paprika bakas in under ett dekorativt lock. Servera gärna pajen med en krispig sallad och nybakat bröd.

6 portioner

Du behöver

  • 500 g fryst grillad salladskyckling
  • 200 g champinjoner
  • 4 salladslökar
  • 2 paprikor en gul och en röd
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche med fetaost och soltorkade tomater
  • 2 msk grovhackad basilika
  • salt och peppar
  • 1 rulle kyld rund pajdeg, 230 gram
  • 1 uppvispat ägg

Servera med

sallad och bröd

Ugn: 225°

Gör så här

1

Tina kycklingen något. Ansa och kvarta champinjonerna. Skiva salladslöken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.

2

Fräs lök, paprika och champinjoner i en stekpanna med smör i 5 minuter. Tillsätt kycklingen och stek ytterligare 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och basilika. Koka ihop till en krämig röra. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i en pajform, ca 24 cm i diameter.

3

Rulla ut pajdegen på papper. Skär ut några blad i degen enligt bild.Lägg på degen löst över fyllningen. Tryck fast degen mot kanten och skär bort överflödet.

4

Pensla degytan med ägg. Lägg bladen i en ring i mitten och pensla dem med ägg.

5

Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med sallad och bröd.

Scroll to Top