Kycklingpaj med morötter och timjan

Du behöver Pajdeg: 3 msk rapsolja 2 dl vetemjöl 0.75 dl grahamsmjöl 0.25 tsk salt 1 st ägg 2 msk kallt vatten Fyllning: 2 st...

Du behöver

Pajdeg:

3 msk rapsolja
2 dl vetemjöl
0.75 dl grahamsmjöl
0.25 tsk salt
1 st ägg
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 st purjolök
200 g morötter
2 tsk färsk timjan
1 msk rapsolja
150 g kyckling kokt eller stekt
3 st ägg
0.5 dl mjölk
0.75 tsk salt
peppar
100 g ost riven mild

Servera med:

sallad
baguette grov

Ugn: 175°

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda olja, vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Gör gärna degen i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt, 30 minuter. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Smörj en pajform och lägg i degen. Tryck ut degen i formen.

2
Fyllning: Ansa och skiva purjolöken tunt. Fräs purjolök, rivna morötter och timjan i en stekpanna med olja, 4–5 minuter. Blanda grönsaksfräs, tärnat kycklingkött, ägg, mjölk, salt, peppar och ost, och fördela i formen. Grädda mitt i ugnen tills den är genomgräddad och gyllene, ca 50 minuter. Servera med sallad och baguette.

Scroll to Top