RECEPT FRÅN
Kycklingpaj med mango chutney och getost
Foto: MALTE DANIELSSON
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl sojamjöl
- 2 msk fiberhusk
- salt och svartpeppar
- 1 st kyckling hel grillad
- 0.5 st rödlök
- 1 st röd paprika
- 1 st broccolistånd
- 3 st ägg
- 2 dl grädde
- salt och svartpeppar
- 0.5 dl mango chutney
- 100 g getost
- 0.5 dl pumpakärnor
Pajskal:
Fyllning:
Ugn: 200º
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylen i ca 15 minuter.
2
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
3
Bena ur kycklingen. Skala och hacka rödlöken. Skär paprikan i bitar och bryt broccolin i buketter. Fördela kyckling, lök, paprika och broccoli i pajskalet.
4
Rör ihop ägg, grädde, salt, svartpeppar och mango chutney. Häll ägg-blandningen över pajen. Smula över getosten och toppa med pumpakär-nor.
5
Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 25 minuter.