RECEPT FRÅN HJ

Kycklingpaj med mango chutney och getost

Foto: MALTE DANIELSSON

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Pajskal:

  • 100 g smör
  • 2 dl sojamjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • salt och svartpeppar
  • Fyllning:

  • 1 st kyckling hel grillad
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st broccolistånd
  • 3 st ägg
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl mango chutney
  • 100 g getost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • Ugn: 200º

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylen i ca 15 minuter.
2
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
3
Bena ur kycklingen. Skala och hacka rödlöken. Skär paprikan i bitar och bryt broccolin i buketter. Fördela kyckling, lök, paprika och broccoli i pajskalet.
4
Rör ihop ägg, grädde, salt, svartpeppar och mango chutney. Häll ägg-blandningen över pajen. Smula över getosten och toppa med pumpakär-nor.
5
Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 25 minuter.

Recept