Kycklingpaj

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 1 dl havrekli 1 dl kesella 10% 50 g smör Fyllning: 1 st grillad kyckling 0.5 st purjolök 1 st...

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl kesella 10%
  • 50 g smör

Fyllning:

1 st grillad kyckling
0.5 st purjolök
1 st röd paprika
100 g champinjoner
2 tsk smör
1.5 dl ost lagrad riven

Äggstanning:

3 st ägg
1 dl matlagningsgrädde
1.5 dl kesella 10%
1 msk kycklingfond
1 krm svartpeppar

Servera med:

blandad sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg mjöl, havrekli, kesella och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad, och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå kallt i 30 minuter.

2
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skiva purjolöken, kärna ur paprikan och skär den i bitar, och ansa och skiva svampen. Fräs purjolök, paprika och svamp mjuka i matfett. Låt svalna.

3
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda 10 minuter i mitten av ugnen.

4
Fördela fyllningen i formen. Strö över osten. Vispa ägg, grädde och kesella. Smaksätt med fond och peppar.

5
Häll försiktigt blandningen i formen och grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 25 minuter. Servera pajen tillsammans med en sallad.

Scroll to Top