Du behöver
- 50 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1.5 dl mjölk
- 400 g kycklingfilé
- salt och peppar
- paprikapulver
- 1 msk smör
- 140 g bacon tärnad
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 4 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl crème fraîche
- 0.5 dl mango chutney
- sallad
Pajdeg:
Fyllning:
Äggstanning:
Servera med:
Ugn: 200°
Gör så här
Pajdeg: Blanda rumsvarmt smör, mjöl, salt och bakpulver till en smuldeg. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanterna.
Fyllning: Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver ochbryn den runt om i en stekpanna med smör. Låt kycklingen steka klart på medelvärme, vänd ofta. Stek baconet i en stekpanna i sitt eget fett tills det börjar bli brynt. Skala och hacka löken och låt den steka med baconet. Lägg över i pajskalet. Skiva kycklingen och lägg i pajskalet. Skiva paprikan och lägg ovanpå.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, mango chutney, salt och peppar och häll över kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Servera med sallad.