Kycklingpaj

Du behöver Pajdeg: 50 g smör 4 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 2 tsk bakpulver 1.5 dl mjölk Fyllning: 400 g kycklingfilé salt och peppar...

Du behöver

Pajdeg:

50 g smör
4 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk

Fyllning:

400 g kycklingfilé
salt och peppar
paprikapulver
1 msk smör
140 g bacon tärnad
1 st gul lök
1 st röd paprika

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl mjölk
1 dl crème fraîche
0.5 dl mango chutney

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda rumsvarmt smör, mjöl, salt och bakpulver till en smuldeg. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Degen ska gå upp på kanterna.

2

Fyllning: Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver ochbryn den runt om i en stekpanna med smör. Låt kycklingen steka klart på medelvärme, vänd ofta. Stek baconet i en stekpanna i sitt eget fett tills det börjar bli brynt. Skala och hacka löken och låt den steka med baconet.  Lägg över i pajskalet. Skiva kycklingen och lägg i pajskalet. Skiva paprikan och lägg ovanpå.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, mango chutney, salt och peppar och häll över kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top