Kycklingpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 0.5 st kyckling grillad 8 st steklök små 10...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

0.5 st kyckling grillad
8 st steklök små
10 st körsbärstomater
1 dl oliver gröna

Äggstanning:

3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt peppar
oregano

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter, och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Rensa kycklingköttet från skinn och ben. Dela det i mindre bitar och lägg i pajskalet. Koka upp steklöken med skal. Spola den i kallt vatten och skala den. Dela stora lökar i mindre bitar. Lägg löken på kycklingen. Dela tomaterna och lägg dem tillsammans med oliver i formen.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och oregano, och häll i formen. Grädda strax under mitten i ugnen i ca 30 minuter.

Scroll to Top