Kycklingpaj

Du behöver Pajdeg: 3.25 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl 1 dl pistaschmandel 125 g smör 0.5 dl vatten Fyllning: 1 st paprika orange 1 st...

Du behöver

Pajdeg:

3.25 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl
1 dl pistaschmandel
125 g smör
0.5 dl vatten

Fyllning:

1 st paprika orange
1 st paprika gul
2 st selleristjälkar
0.5 st purjolök
6 st kycklinglårfilé
2 tsk soja
1 msk smör
3 dl gratängost

Äggstanning:

4 st ägg
4 dl lätt crème fraiche med paprika och chili
0.5 tsk salt

Garnera med:

paprika gul och röd
rucolasallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg mjöl och pistaschmandel i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa sönder nötterna. Tillsätt smöret i bitar och kör tills det blir smulor. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en rektangulär pajform med löstagbar botten som är ca 20×30 cm. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda 10 minuter i nedre delen av ugnen.

2
Fyllning: Skölj, dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skölj, ansa och skiva selleri och purjolök. Förväll grönsakerna i en skål i mikron på full effekt i 3 minuter eller lite vatten i en kastrull på spisen. Spola grönsakerna med kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.

3
Skär kycklingen i bitar och lägg i en skål, och vänd runt dem i soja. Stek kycklingbitarna runt om i en het stekpanna med smör i ca 5 minuter.

4
Fördela grönsaker och kycklingkött i pajformen. Strö över osten.

5
Vispa samman ägg, crème fraiche och salt. Häll blandningen över fyllningen och stick med en gaffel lite här och där, så att äggstanningen rinner ner. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills den stelnat och fått färg. Garnera med paprika och rucolasallad. Servera pajen något avsvalnad med sallad till.

Scroll to Top