Kycklingnuggets med currysås

Du behöver 2 st kycklingfiléer 1 st ägg 2 msk majsstärkelse 0.5 st lime rivet skal och pressad saft 1 krm Chili explosion 0.5 tsk...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 st ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0.5 st lime rivet skal och pressad saft
  • 1 krm Chili explosion
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl panko asiatiskt ströbröd eller vanligt ströbröd
  • 3 msk rapsolja

Currysås:

1 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 tsk curry
1 msk sweet chilisås
salt och peppar

Servera med:

sallad
jasminris kokt

Gör så här

1
Skär filéerna i 2–3 cm stora bitar. Vispa samman ägg, majsstärkelse, limeskal, limesaft, chili explosion, salt och peppar i en skål.

2
Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och vänd dem i panko eller ströbröd, och lägg på ett smörpapper.

3
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om på medelvärme i ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

4
Currysås: Blanda crème fraiche, majonnäs, curry och sweet chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp kycklingen och servera med currysås, sallad och kokt jasminris.

Scroll to Top