RECEPT FRÅN HJ

Kycklinglasagne med bacon och fetaost

Lasagne är alltid lika populärt att bjuda på. Med kyckling, fetaost och bacon blir den lite annorlunda, men fortfarande lika god.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 pkt bacon 140 g
  • olivolja
  • 11 st lasagneplattor torkade
  • 200 g fetaost
  • 2 dl riven ost
  • Tomatsås:

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk oregano torkad
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • Vit sås:

  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 krm muskot malen
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • Ugn: 200º

Gör så här

1
Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Koka under lock 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2
Vit sås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjöl-ken, lite i taget och sjud 5–10 minuter. Rör om då och då så att såsen inte bränner vid. Smaka av med muskot, salt och peppar.
3
Putsa och skär kycklingen i små bitar. Strimla baconet. Stek kyckling och bacon i en stekpanna med lite olja.
4
Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling och bacon, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med vit sås. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen 40–45 minuter.

Recept