Kycklinglårfiléer med fetaost

Du behöver 8 st kycklinglårfilé 0.5 tsk salt 0.5 krm peppar 100 g fetaost citron rivet skal av 1 2 msk hackad persilja 8 skiva...

Du behöver

  • 8 st kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 100 g fetaost
  • citron rivet skal av 1
  • 2 msk hackad persilja
  • 8 skiva bacon
  • 1 st purjolök
  • 2 st tomater
  • 2.5 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • rosmarinkvistar

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ut kycklinglårfiléerna. Krydda med salt och peppar. Dela fetaosten i mindre bitar. Lägg ost, rivet citronskal och hackad persilja i kycklinglåren. Vik samman dem. Rulla en baconskiva runtom varje.

2
Bryn lårfiléerna runtom i lite matfett. Börja med att bryna dem med skarven nedåt.

3
Skålla skala, kärna ur och tärna tomaterna. Ansa och strimla purjolöken.

4
Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt tomattärningar och grädde. Låt det småkoka 3-5 minuter. Smaka av med salt.

5
Häll såsen i en eldfast form och lägg kycklingen ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Garnera med rosmarinkvistar. Bjud gärna schweizisk rösti till.

Scroll to Top