Du behöver
- 8 st kycklinglårfilé
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm peppar
- 100 g fetaost
- citron rivet skal av 1
- 2 msk hackad persilja
- 8 skiva bacon
- 1 st purjolök
- 2 st tomater
- 2.5 dl mellangrädde
- salt och peppar
- rosmarinkvistar
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg ut kycklinglårfiléerna. Krydda med salt och peppar. Dela fetaosten i mindre bitar. Lägg ost, rivet citronskal och hackad persilja i kycklinglåren. Vik samman dem. Rulla en baconskiva runtom varje.
2
Bryn lårfiléerna runtom i lite matfett. Börja med att bryna dem med skarven nedåt.
3
Skålla skala, kärna ur och tärna tomaterna. Ansa och strimla purjolöken.
4
Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt tomattärningar och grädde. Låt det småkoka 3-5 minuter. Smaka av med salt.
5
Häll såsen i en eldfast form och lägg kycklingen ovanpå. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Garnera med rosmarinkvistar. Bjud gärna schweizisk rösti till.