Kycklinglår i pitabröd

Du behöver 600 g kycklinglårfilé 2 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 1 tsk sambal oelek 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja salt Vit sås: 2...

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt

Vit sås:

2 dl turkisk yoghurt
0.5 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta

Röd sås:

1.5 dl ajvar relish mild
3 msk tomatpuré
2 msk rapsolja
2 tsk sambal oelek

Servera med:

4 st pitabröd
0.5 st gurka
1 st rödlök
2 msk hackad persilja

Ugn: 200°

Gör så här

1

Putsa kycklingen och dela varje filé i tre bitar. Blanda spiskummin, paprikapulver, sambal oelek, pressad vitlök, olja och salt. Häll kryddblandningen och kycklingbitarna i en plastpåse så blandas allt på enkelt sätt.

2

Lägg kycklingbitarna i en smord form och baka i ugn i ca 20 minuter tills kycklingen är klar.

3

Vit sås: Blanda ihop yoghurt, majonnäs och pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

4

Röd sås: Blanda samman ajvar relish, tomatpuré, olja och sambal oelek. Smaka av med salt. Värm pitabröden i ugnen. Skiva gurkan tunt. Skala och skiva löken tunt.

5

Servera pitabröden med båda såserna, kyckling, gurka, lök och persilja.

Scroll to Top