Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk sambal oelek
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- salt
Vit sås:
2 dl turkisk yoghurt
0.5 dl majonnäs
1 st vitlöksklyfta
Röd sås:
1.5 dl ajvar relish mild
3 msk tomatpuré
2 msk rapsolja
2 tsk sambal oelek
Servera med:
4 st pitabröd
0.5 st gurka
1 st rödlök
2 msk hackad persilja
Ugn: 200°
Gör så här
Putsa kycklingen och dela varje filé i tre bitar. Blanda spiskummin, paprikapulver, sambal oelek, pressad vitlök, olja och salt. Häll kryddblandningen och kycklingbitarna i en plastpåse så blandas allt på enkelt sätt.
Lägg kycklingbitarna i en smord form och baka i ugn i ca 20 minuter tills kycklingen är klar.
Vit sås: Blanda ihop yoghurt, majonnäs och pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
Röd sås: Blanda samman ajvar relish, tomatpuré, olja och sambal oelek. Smaka av med salt. Värm pitabröden i ugnen. Skiva gurkan tunt. Skala och skiva löken tunt.
Servera pitabröden med båda såserna, kyckling, gurka, lök och persilja.