Kycklingklubbor på rotfruktsbädd med honungsglaze

Du behöver 1 kg kycklingklubbor smör flingsalt nymald peppar 1 kg blandade rotfrukter 2 st rödlökar Honungsglaze: 1 st röd chilifrukt 4 msk olivolja 3...

Du behöver

  • 1 kg kycklingklubbor
  • smör
  • flingsalt nymald peppar
  • 1 kg blandade rotfrukter
  • 2 st rödlökar

Honungsglaze:

1 st röd chilifrukt
4 msk olivolja
3 msk flytande honung
2 krm sambal oelek
2 st vitlöksklyftor
1 st citron rivet skal och pressad saft
2 msk ingefära färsk riven
flingsalt

Vitlöksyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
flingsalt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Bryn kycklingen i en stekpanna med smör. Salta och peppra.

2
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg rotfruk-ter och lök i en rymlig ugnsfast form. Salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå rotfrukterna.

3
Honungsglaze: Kärna ur och hacka chilin. Blanda chili, olja, honung, sambal oelek, pressad vitlök, citronskal, citronsaft, ingefära och salt och droppa över kyckling och rotfrukter.

4
Stek mitt i ugnen i ca 45 minuter. Ös kyckling och rotfrukter med väts-kan som bildas i formen några gånger under stektiden.

5
Vitlöksyoghurt: Blanda yoghurt, olja, pressad vitlök och salt, och servera till.

Scroll to Top