RECEPT FRÅN HJ

Kycklingklubbor med mynta, vitlök och citron

Foto: Carin Pålsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg kycklingklubba
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st citroner
  • 2 st klyftor vitlök
  • 1 kruka med färsk mynta
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • .5 tsk torkad chili

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Lägg kycklingarna i en smord ugnsfast form.

3

Riv skalet från citronerna över kycklingarna, pressa sedan ur saften från citronerna.

4

Hacka myntan och strö den över kycklingarna och pressa över vitlöksklyftorna.

5

Strö över chilin, salta och peppra. Vänd runt kycklingklubborna i formen.

6

Stek kycklingarna i ugnen ca 30 minuter tills de fått fin färg.

7

Täck formen med aluminium och låt svalna. Lägg över kycklingen i en plastlåda, redo för utflykt, och ställ in den i kylskåpet.


Recept