Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st blomkålshuvud
- 1 st morot
- 1 st röd paprika
- smör eller margarin
- 2 dl teriyakisås
- 0.5 tsk sambal oelek
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl vispgrädde
- salt peppar
- 1 tsk kinesisk soja
Servera med:
ris
sallad
Gör så här
1
Skär filéerna i 1 cm breda strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och slanta moroten. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
2
Bryn kycklingen i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Fräs löken i stekpannan i smör. Lägg i blomkål och morot och fräs ett par minuter. Lägg över i grytan.
3
Tillsätt teriyakisås, sambal oelek, crème fraiche och grädde till grytan och koka i 10 minuter. Lägg i paprikan och koka upp. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera med ris och sallad.