Kycklinggryta teriyaki

En härlig kycklinggryta med mild smak av teriyakisås.

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st morot
  • 1 st röd paprika
  • smör eller margarin
  • 2 dl teriyakisås
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • salt peppar
  • 1 tsk kinesisk soja

Servera med:

ris
sallad

Gör så här

1
Skär filéerna i 1 cm breda strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och slanta moroten. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

2
Bryn kycklingen i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Fräs löken i stekpannan i smör. Lägg i blomkål och morot och fräs ett par minuter. Lägg över i grytan.

3
Tillsätt teriyakisås, sambal oelek, crème fraiche och grädde till grytan och koka i 10 minuter. Lägg i paprikan och koka upp. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera med ris och sallad.

Scroll to Top