Du behöver
- 300 g kycklingfilé
- 1 msk vetemjöl
- 2 tsk paprikapulver
- 0.5 st gul lök
- 0.5 st broccoli
- 125 g champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- salt och peppar
Servera med:
ris
sallad tomater
Gör så här
1
Strimla kycklingen. Blanda mjöl och paprikapulver, och vänd runt kycklingen i blandningen. Stek kycklingen i en stekpanna med smör.
2
Skala och hacka löken fint. Dela broccolin i mindre buketter och skiva svampen. Lägg allt i stekpannan och fräs i 5 minuter.
3
Späd med crème fraiche, vatten och fond, och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklinggrytan med ris, sallad och tomater.