RECEPT FRÅN HJ

Kycklinggryta med smak av Indien

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
  • gula lökar
  • vitlöksklyftor
  • 25 g färsk ingefära
  • röd chilifrukt
  • röd paprika
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vatten
  • Garnering:

  • färsk koriander
  • chiliflakes
  • Serveras med:

  • kokt ris
  • yoghurt 10 %

Gör så här

1

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Putsa kycklingen, salta och peppra runt omkring, dela filéerna i bitar.

2

Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och finhacka ingefäran. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Kärna ur och tärna paprikan.

3

Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och paprika och samba tillsammans med de torra kryddorna i olivolja under omrörning i ca 5 minuter.

4

Tillsätt kycklingbitar och stek vidare i 2 minuter till. Tillsätt vatten och låt puttra i ca 20 minuter.

5

Servera grytan tillsammans med det kokta riset, garnera med koriander och lite chiliflakes vid serveringstillfället. En bit vitt bröd är också gott att servera till liksom yoghurt.


Recept