Du behöver
- 1 st fänkål
- 1 st gul lök
- 2 msk smör eller margarin
- 200 g champinjoner
- 2.5 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 0.5 st saffran kuvert
- 600 g kycklingfilé
- 1 tsk timjan
- 1 tsk dragon
- salt och peppar
- 2 dl crème fraîche
Garnera med:
färsk timjan
Servera med:
basmatiris
grönsaker
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Ansa och skiva fänkålen. Skala, dela löken och skiva den. Fräs fänkål och lök i en stekpanna med smör tills det börjar mjukna. Dela svampen och låt fräsa med i 5 minuter.
2
Koka upp vatten, fond och saffran. Strimla kycklingen och lägg ner i buljongen. Lägg i svampfräset och krydda med timjan, dragon, salt och peppar. Koka i 15 minuter.
3
Rör i crème fraiche och låt allt bli varmt. Garnera med timjan och servera med basmatiris och grönsaker.