Kycklinggryta med kronärtskockshjärtan

Kronärtskockshjärtan och tomat ger härlig smak åt grytan med kycklingfilé. Servera med klyftpotatis.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 tsk basilika
  • salt och peppar
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan
  • 4 msk basilika färsk hackad

Tillbehör:

klyftpotatis
sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär varje kycklingfilé i 3-4 bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt kycklingen. Rör om.

2
Fyll på med krossade tomater, vin och buljong. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Låt grytan puttra 10 minuter.

3
Dela varje kronärtskocka på mitten och lägg ner i grytan. Låt allt bli varmt. Servera med klyftpotatis överströdd med hackad basilika och sallad.

Scroll to Top