Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 st burk krossade tomater
- 1 dl rött vin
- 1 dl hönsbuljong
- 1 tsk basilika
- salt och peppar
- 1 st burk kronärtskockshjärtan
- 4 msk basilika färsk hackad
Tillbehör:
klyftpotatis
sallad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär varje kycklingfilé i 3-4 bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt kycklingen. Rör om.
2
Fyll på med krossade tomater, vin och buljong. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Låt grytan puttra 10 minuter.
3
Dela varje kronärtskocka på mitten och lägg ner i grytan. Låt allt bli varmt. Servera med klyftpotatis överströdd med hackad basilika och sallad.