RECEPT FRÅN HJ

Snabb kyckling­gryta med kantareller

Underbart mustig kycklinggryta med kantareller och senap. Servera med rostade rotfrukter och saltgurka för en god och matig höstmiddag.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • 300 g kantareller
  • 12 st steklökar
  • 3 dl syrad grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • Rostade rotfrukter

  • 300 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternackor
  • 2 st rödlökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk hackad färsk timjan
  • Servering

  • färska lingon
  • saltgurka
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Rostade rotfrukter: Skala och dela rotfrukterna. Klyfta löken. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper.

2

Salta, peppra och häll över oljan. Vänd om. Rosta strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Blanda med timjan vid servering.

3

Dela kycklingfiléerna på längden, 3 bitar per filé. Salta och peppra runt om.

4

Bryn kycklingen gyllene i smör i stekpanna tillsammans med svampen. Stek steklöken i smör i en annan stekpanna. Blanda med kycklingen.

5

Tillsätt syrad grädde, vatten, fond, senap och timjan. Låt koka på svag värme i 5 minuter.

6

Servering: Servera grytan med rostade rotfrukter, lingon och saltgurka.


Recept