Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör
- 300 g kantareller
- 12 st steklökar
- 3 dl syrad grädde
- 0.5 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 1 msk fransk senap
- 2 msk hackad färsk timjan
Rostade rotfrukter
300 g potatis
300 g morötter
300 g palsternackor
2 st rödlökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
3 msk hackad färsk timjan
Servering
färska lingon
saltgurka
Ugn: 200°
Gör så här
Rostade rotfrukter: Skala och dela rotfrukterna. Klyfta löken. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper.
Salta, peppra och häll över oljan. Vänd om. Rosta strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Blanda med timjan vid servering.
Dela kycklingfiléerna på längden, 3 bitar per filé. Salta och peppra runt om.
Bryn kycklingen gyllene i smör i stekpanna tillsammans med svampen. Stek steklöken i smör i en annan stekpanna. Blanda med kycklingen.
Tillsätt syrad grädde, vatten, fond, senap och timjan. Låt koka på svag värme i 5 minuter.
Servering: Servera grytan med rostade rotfrukter, lingon och saltgurka.