4 portioner
Du behöver
- 500 g kycklingfilé
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 140 g skivad bacon
Sås
- 4 dl steksky och vatten
- 2 msk kalvfond
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk fransk senap
- 1 tsk paprika pulver
- 3 msk vetemjöl
- 250 g broccoli
- 150 g haricots verts
- 100 g vaxbönor
Garnera med
Gräslök
Servera med
Ris eller pasta
Gör så här
Putsa kycklingen och dela i bitar. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra. Stek baconet på ett annat stekjärn, dela i bitar och låt rinna av.
Tag av kycklingen och skölj ur pannan, sila ner vätskan i en kastrull. Mät upp så du har 4 dl vätska. Tillsätt resterande ingredienser till såsen och koka upp.
Ansa och dela broccolin i mindre bitar. Ansa haricots verts. Placera kycklingen i en traktör- eller stekpanna med en liten kant. Häll över såsen och lägg bönor, broccoli och baconbitar. Låt sjuda i ca 5 minuter.
Koka vaxbönorna. Toppa grytan med vaxbönor några haricots verts och garnera med gräslök. Servera med ris eller pasta.