RECEPT FRÅN HJ

Kycklinggryta med grönsaker och krämig sås

Kyckling har en snabb tillagningstid om man delar köttet i små bitar, utmärkt för minutgrytor.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 140 g skivad bacon
  • sås
  • 4 dl steksky och vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk paprika pulver
  • 3 msk vetemjöl
  • 250 g broccoli
  • haricots verts
  • 100 g vaxbönor
  • Topping

  • haricots verts
  • gräslök

Gör så här

1

Putsa kycklingen och dela i bitar. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra. Stek baconet på ett annat stekjärn, dela i bitar och låt rinna av.

2

Tag av kycklingen och skölj ur pannan, sila ner vätskan i en kastrull. Mät upp så du har 4 dl vätska. Tillsätt resterande ingredienser till såsen och koka upp.

3

Ansa och dela broccolin i mindre bitar. Ansa haricots verts. Placera kycklingen i en traktör- eller stekpanna med en liten kant. Häll över såsen och lägg bönor, broccoli och baconbitar. Låt sjuda i ca 5 minuter.

4

Koka vaxbönorna. Toppa grytan med vaxbönor några haricots verts och garnera med gräslök. Servera med ris eller pasta.


Recept