4 portioner
Du behöver
- 1 kg kycklinglårfilé
- 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 200 g strimlad bacon
- 2 schalottenlökar
- rivet skal av 1 citron
- Saft av 1,5 citron
- 2 krm krossad rosépeppar
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 2 msk kycklingfond
- 2 dl crème fraîche
- knippe dill
Garnering
1 skivad citron
dill
Gör så här
Putsa kycklinglårfiléerna om det behövs. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen runt om så att den får fin färg.
Skala och finhacka löken. Vänd ner löken i kycklingpannan och låt löken fräsa med en kort stund.
Stek baconet lätt knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Tvätta citronen och riv halva citronen. Pressa citronsaften. Tillsätt saft, citronskal, vatten, vin, krossad rosépeppar och fond ner i pannan.
Lägg på ett lock och låt kycklinggrytan puttra i ca 20 minuter. Rör ner crème fraichen och puttra vidare utan lock tills grytan får fin konsistens.
Smaka av med salt och peppar. Skär dillen fint och strö över grytan. Riv den andra citronhalvan och strö över grytan. Rör ner det stekta baconet.
Skiva citronen och garnera med citronskivor. Servera med klyftpotatis, tillsammans med haricots verts och rostade cocktailtomater.