Kycklinggryta med citron, dill och bacon

En härlig kycklinggryta med massor av smak! Citron, rosépeppar, dill och bacon gifter sig fint i den krämiga såsen. Servera kycklinggrytan med klyftpotatis.

4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 200 g strimlad bacon
  • 2 schalottenlökar
  • rivet skal av 1 citron
  • Saft av 1,5 citron
  • 2 krm krossad rosépeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl crème fraîche
  • knippe dill

Garnering

1 skivad citron
dill

Gör så här

1

Putsa kycklinglårfiléerna om det behövs. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen runt om så att den får fin färg.

2

Skala och finhacka löken. Vänd ner löken i kycklingpannan och låt löken fräsa med en kort stund.

3

Stek baconet lätt knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Tvätta citronen och riv halva citronen. Pressa citronsaften. Tillsätt saft, citronskal, vatten, vin, krossad rosépeppar och fond ner i pannan.

4

Lägg på ett lock och låt kycklinggrytan puttra i ca 20 minuter. Rör ner crème fraichen och puttra vidare utan lock tills grytan får fin konsistens.

5

Smaka av med salt och peppar. Skär dillen fint och strö över grytan. Riv den andra citronhalvan och strö över grytan. Rör ner det stekta baconet.

6

Skiva citronen och garnera med citronskivor. Servera med klyftpotatis, tillsammans med haricots verts och rostade cocktailtomater.

Scroll to Top