RECEPT FRÅN HJ

Kycklinggryta med butternutpumpa

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • kycklingfiléer
  • 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olja
  • purjolök
  • vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 350 g butternutpumpa
  • Topping
  • rivet skal av 1 citron
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

1

Putsa kycklingen och dela filéerna i mindre delar. Salta och peppra på kycklingen. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen runt om så att den får fin färg tillsätt lök och vitlök som får fräsa med i ett par minuter. Tillsätt samtliga torra kryddor och rör om.

3

Vänd ner de konserverade tomaterna tillsammans med buljongen i grytan.

4

Skala och dela pumpan i bitar. Lägg ner i grytan och koka samman tills pumpan är mjuk, ca 15 minuter.

5

Koka couscousen enligt förpackningens anvisningar. Riv citronskalet och hacka persiljan, strö citronskal och persilja över grytan. Servera med couscous och örtyoghurt


Recept