Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
- 2 msk olja
- 1 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 tsk mald kanel
- 0.5 tsk mald spiskummin
- 1 tsk mald gurkmeja
- 400 g hela konserverade tomater
- 1 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 350 g butternutpumpa
- rivet skal av 1 citron
- 0.5 dl hackad persilja
Gör så här
Putsa kycklingen och dela filéerna i mindre delar. Salta och peppra på kycklingen. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen runt om så att den får fin färg tillsätt lök och vitlök som får fräsa med i ett par minuter. Tillsätt samtliga torra kryddor och rör om.
Vänd ner de konserverade tomaterna tillsammans med buljongen i grytan.
Skala och dela pumpan i bitar. Lägg ner i grytan och koka samman tills pumpan är mjuk, ca 15 minuter.
Koka couscousen enligt förpackningens anvisningar. Riv citronskalet och hacka persiljan, strö citronskal och persilja över grytan. Servera med couscous och örtyoghurt