Kycklinggryta med apelsin och chili

Citrusfrukter ger maten fin, syrlig smakbrytning och chilifrukt ger härlig hetta.

Du behöver

  • kyckling ca 900 g lårfilé
  • 2 msk smör
  • salt svartpeppar
  • 8 st schalottenlökar i klyftor
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 st chilifrukt urkärnad och hackad
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 1.5 dl vin torrt vitt
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 tsk färsk rosmarin finhackade barr
  • 200 g champinjoner delade
  • 1 msk smör
  • 1 dl svarta oliver kärnfria
  • 2 st apelsiner hinnfria klyftor

Dekoration:

0.5 st röd paprika i bitar
rosmarin
0.5 st citron rivet skal
salt svartpeppar

Ugn: 200º

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Dela lårfiléerna i två delar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra under bryningen i stekpannan. Lägg över köttet i en gryta.

2
Tillsätt schalottenlök, vitlök, chili, kycklingfond, vitt vin, tomatpuré, apelsinskal och rosmarin. Låt grytan sjuda ca 30 minuter.

3
Bryn champinjonerna i smör så att de får färg och lägg sedan över dem i grytan tillsammans med oliver och apelsinklyftor. Låt grytan bli het. Smaka av. Dekorera med paprikabitar och färsk rosmarin.

4
Servera grytan med kokt potatis.

5
Lägg laxfjärilarna i en ugnssäker form. Bred över peston och tillaga i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med risotto och sallad. Strö över rostade pinjekärnor.

6
Garnera med svart kaviar.

Scroll to Top