Du behöver
- kyckling ca 900 g lårfilé
- 2 msk smör
- salt svartpeppar
- 8 st schalottenlökar i klyftor
- 2 st vitlöksklyftor skivade
- 1 st chilifrukt urkärnad och hackad
- 2 msk kycklingfond konc
- 1.5 dl vin torrt vitt
- 1.5 msk tomatpuré
- 1 st apelsin rivet skal
- 1 tsk färsk rosmarin finhackade barr
- 200 g champinjoner delade
- 1 msk smör
- 1 dl svarta oliver kärnfria
- 2 st apelsiner hinnfria klyftor
Dekoration:
0.5 st röd paprika i bitar
rosmarin
0.5 st citron rivet skal
salt svartpeppar
Ugn: 200º
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Dela lårfiléerna i två delar. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra under bryningen i stekpannan. Lägg över köttet i en gryta.
2
Tillsätt schalottenlök, vitlök, chili, kycklingfond, vitt vin, tomatpuré, apelsinskal och rosmarin. Låt grytan sjuda ca 30 minuter.
3
Bryn champinjonerna i smör så att de får färg och lägg sedan över dem i grytan tillsammans med oliver och apelsinklyftor. Låt grytan bli het. Smaka av. Dekorera med paprikabitar och färsk rosmarin.
4
Servera grytan med kokt potatis.
5
Lägg laxfjärilarna i en ugnssäker form. Bred över peston och tillaga i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med risotto och sallad. Strö över rostade pinjekärnor.
6
Garnera med svart kaviar.