Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 2 msk smör eller margarin
- 1 pkt bacon 140 g
- 1 st purjolök
- 250 g champinjoner
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk kycklingfond
- 1 msk soja
- 140 g ädelost
- peppar
- 3 msk persilja
Servera med:
potatis rostad
tomater
Gör så här
1
Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek strimlat bacon i stekpannan. Ta upp och låt rinna av.
2
Skölj och skiva purjolöken, skär champinjonerna i kvartar. Fräs purjolök och champinjoner i smör i stekpanna.
3
Lägg kyckling, bacon och svampfräs i en traktörpanna. Tillsätt grädde, mjölk, fond och soja. Koka i 15 minuter.
4
Smula i ädelosten och krydda med peppar. Strö över persilja.