RECEPT FRÅN HJ

Kycklinggryta med ädelost

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 pkt bacon 140 g
  • 1 st purjolök
  • 250 g champinjoner
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk soja
  • 140 g ädelost
  • peppar
  • 3 msk persilja
  • Servera med:

  • potatis rostad
  • tomater

Gör så här

1
Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek strimlat bacon i stekpannan. Ta upp och låt rinna av.
2
Skölj och skiva purjolöken, skär champinjonerna i kvartar. Fräs purjolök och champinjoner i smör i stekpanna.
3
Lägg kyckling, bacon och svampfräs i en traktörpanna. Tillsätt grädde, mjölk, fond och soja. Koka i 15 minuter.
4
Smula i ädelosten och krydda med peppar. Strö över persilja.

Recept