RECEPT FRÅN HJ

Kycklinggratäng med krämigt parmesantäcke

Kyckling i god sås med basilika toppad med parmesanost.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl basilikablad
  • 1 msk kycklingfond
  • salt
  • peppar
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 dl riven parmesanost
  • Servera med

  • små rostade potatisar
  • sallad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Stek kycklingfiléerna i smör i stekpanna, ca 3 minuter per sida. Lägg över i en form. Skala och hacka lök och vitlök och fräs mjuka i samma stekpanna som kycklingen stektes i.

2

Tillsätt crème fraiche, grädde, basilika och fond. Koka upp såsen och koka samman i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Lägg tomaterna i formen och tillaga i ugnen i 15–20 minuter tills kycklingen är klar. Servera med rostad potatis och sallad.


Recept