Kycklingfrikassé

Du behöver 3 st kycklinglår 4 dl buljong av tärning 2 st morötter 1 st majrova 125 g grön sparris 125 g ärter 1.5 msk...

Du behöver

  • 3 st kycklinglår
  • 4 dl buljong av tärning
  • 2 st morötter
  • 1 st majrova
  • 125 g grön sparris
  • 125 g ärter
  • 1.5 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl mjölk
  • salt peppar
  • hackad dill

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Koka kycklinglåren i buljongen tills köttsaften är ofärgad, ca 20 minuter. Ta upp kycklinglåren och rensa dem från skinn och ben.

2
Skala och skiva morötterna. Skala och skär majrovan i mindre bitar. Bryt bort och kasta nedersta biten på sparrisen och skär sparrisen i bitar som är 3 cm. Koka grönsakerna nästan mjuka i buljongen. Ta upp grönsakerna.

3
Koka ihop buljongen lite. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och rör ner i buljongen. Koka ett par minuter.

4
Lägg kyckling och grönsaker i såsen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över dill. Servera med kokt potatis.

Scroll to Top