Du behöver
- 3 st kycklinglår
- 4 dl buljong av tärning
- 2 st morötter
- 1 st majrova
- 125 g grön sparris
- 125 g ärter
- 1.5 msk majsstärkelse
- 0.5 dl mjölk
- salt peppar
- hackad dill
Servera med:
potatis kokt
Gör så här
1
Koka kycklinglåren i buljongen tills köttsaften är ofärgad, ca 20 minuter. Ta upp kycklinglåren och rensa dem från skinn och ben.
2
Skala och skiva morötterna. Skala och skär majrovan i mindre bitar. Bryt bort och kasta nedersta biten på sparrisen och skär sparrisen i bitar som är 3 cm. Koka grönsakerna nästan mjuka i buljongen. Ta upp grönsakerna.
3
Koka ihop buljongen lite. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och rör ner i buljongen. Koka ett par minuter.
4
Lägg kyckling och grönsaker i såsen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över dill. Servera med kokt potatis.