Kycklingfilé med persika (av Ella-Stina i Kalmar)

Fick den goda rätten hos en jobbarkompis på Öland. Den var så god, så jag kunde inte glömma den fina smaken. Skaffade sedan receptet till min fest för mina barndomskamrater!

Du behöver

  • 2 dl buljong
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk soja
  • 0.5 dl spad persiko
  • 2 tsk arrowrot (redning)
  • 1/2-1 dl mandel hackad
  • 1 st persikor (450 g)
  • 1 dl riven ost
  • 1 st kyckling

Det här behövs till 4 pers

Gör så här

1
Koka ihop buljong, creme fraiche, soja, persikospad och arrowrot (kan uteslutas). Bryn kycklingen på plåten och dela den i bitar, lägg på ett eldfast fat. Slå på såsen du kokat ihop och sätt in i ugnen med folie i 175º i 25 min.

2
Lägg sedan på de delade persikorna, den hackade mandeln och den rivna osten.

3
Gratinera i 225º.

Scroll to Top