Du behöver
- 300 g kycklingfil
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 st purjolök
- 0.5 st gul lök
- 5 st champinjoner
- 0.5 msk curry
- 0.5 tsk paprikapulver
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- salt peppar
- 1 st tomat
Servera med:
kokt ris
Gör så här
1
Skär filéerna i bitar och stek i en stekpanna med smör. Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka löken. Skär svampen i kvartar.
2
Låt lök, purjolök och svamp fräsa med kycklingen ett par minuter. Strö över curry och paprikapulver och blanda om.
3
Späd med grädde, vatten och fond och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över tärnad tomat och servera med ris.