Kycklingcurry

Du behöver 300 g kycklingfil 1 msk smör eller margarin 0.5 st purjolök 0.5 st gul lök 5 st champinjoner 0.5 msk curry 0.5 tsk...

Du behöver

  • 300 g kycklingfil
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st gul lök
  • 5 st champinjoner
  • 0.5 msk curry
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • salt peppar
  • 1 st tomat

Servera med:

kokt ris

Gör så här

1
Skär filéerna i bitar och stek i en stekpanna med smör. Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka löken. Skär svampen i kvartar.

2
Låt lök, purjolök och svamp fräsa med kycklingen ett par minuter. Strö över curry och paprikapulver och blanda om.

3
Späd med grädde, vatten och fond och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över tärnad tomat och servera med ris.

Scroll to Top