RECEPT FRÅN
Kycklingburgare med krämig currydressing
Köp mald färs eller kör kycklingfiléer i mindre bitar i mixern till en grov färs.
Av Cecilia Vikbladh. Foto: Carin Pålsson
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 0,5 kg kycklingfärs
- 50 g soltorkade tomater
- 0,5 tsk torkad rosmarin
- 2 st vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 st gul lök
- 1,5 msk curry gärna stark
- honung
- 0,5 dl majonnäs valfritt
- 2 dl yoghurt avrunnen
- sallad fin blandsallad
- tomat röd eller gul
- rödlök
- 4 st hamburgerbröd
Currydressing:
Att servera till:
Gör så här
1
Låt de soltorkade tomaterna rinna av. Skär dem i små bitar.
2
Blanda färsen med tomatbitarna, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Forma till biffar. Grilla på direkt värme i 4–8 minuter på vardera sida. Beroende på värme och tjocklek.
3
Skölj salladen. Låt rinna av väl. Skiva lök och tomat. Ställ åt sidan.
4
Smält smöret i en stekpanna. Hacka löken fint och stek med curryn. Tillsätt honung, låt svalna. Blanda lökröran med majonnäs och yoghurt. Salta och peppra.