Du behöver
- 1.5 st rödlök
- 2 msk smör
- 300 g minutfilé av kyckling
- salt
- peppar
- paprikapulver
- 2 st hamburgerbröd
- sallad
Hummus
0.5 burk kikärtor
1 st vitlöksklyfta
4 skiva grön jalapéno
2 msk crème fraîche
2 msk hackad persilja
salt och peppar
Pommes i ugn
400 g potatis
2 msk olivolja
salt
Ugn: 225°
Gör så här
Hummus: Mixa kikärter, vitlök, jalapeño, crème fraiche och persilja och smaka av med salt och peppar.
Skala, dela och skiva löken. Stek den mjuk i smör och krydda med salt och peppar.
Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver. Stek i smör ca 5 minuter per sida.
Värm bröden och dela dem. Bred på hummus och lägg ihop med sallad, kyckling och lök.
Pommes: Skrubba potatisen och skär den i jämna stavar. Lägg i en skål med vatten. Ta upp och torka av i en handduk. Blanda med olja och bred ut på plåt med bakplåtspapper.
Tillaga mitt i ugnen i ca 30 minuter tills de fått fin färg. Vänd några gånger under tiden. Krydda med salt och servera till burgarna.