RECEPT FRÅN HJ

Kycklingburgare med hemgjorda pommes

Har du inte minutfilé kan du dela en vanlig kycklingfilé på mitten.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 stycken

Du behöver

  • 1.5 st rödlök
  • 2 msk smör
  • 300 g minutfilé av kyckling
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
  • 2 st hamburgerbröd
  • sallad
  • Hummus

  • 0.5 burk kikärtor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 skiva grön jalapéno
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • Pommes i ugn

  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Hummus: Mixa kikärter, vitlök, jalapeño, crème fraiche och persilja och smaka av med salt och peppar.

2

Skala, dela och skiva löken. Stek den mjuk i smör och krydda med salt och peppar.

3

Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver. Stek i smör ca 5 minuter per sida.

4

Värm bröden och dela dem. Bred på hummus och lägg ihop med sallad, kyckling och lök.

5

Pommes: Skrubba potatisen och skär den i jämna stavar. Lägg i en skål med vatten. Ta upp och torka av i en handduk. Blanda med olja och bred ut på plåt med bakplåtspapper.

6

Tillaga mitt i ugnen i ca 30 minuter tills de fått fin färg. Vänd några gånger under tiden. Krydda med salt och servera till burgarna.


Recept