Kycklingburgare med avokado- och mangosalsa

Glöm alla snabbmatskedjor ? den godaste burgaren gör du själv!

Du behöver

  • 400 g kycklingfärs
  • salt och peppar
  • 2 st salladslökar
  • 1 st ägg
  • 2 msk smör

Avokado- och mangosalsa:

2 st salladslökar
0.5 st chilipeppar röd, spansk
250 g mango fryst och tinad
2 st avokado
1 st lime pressad saft
1 msk rapsolja
salt och peppar

Servera med:

hamburgerbröd
salladsblad

Gör så här

1
Arbeta ihop färs, salt och peppar till en smidig färs. Tillsätt hackad sal-ladslök och ägg.

2
Forma färsen till 4 burgare och lägg dem på ett bakplåtspapper. Skär ett rutmönster på burgarna så ligger de plant i pannan.

3
Avokado- och mangosalsa: Skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka mangon. Dela, kärna ur och tärna avokadoköttet. Blanda salladslök, chili, mango, limesaft och olja. Smaka av med salt och peppar. Stek burgarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida. Servera burgarna på bröd med sallad och toppa med avokado- och mangosalsa.

Scroll to Top