Kycklingburgare med äppelchutney och fetaost

Kycklingburgare med fetaost smakar extra bra tillsammans med äppelchutney.

Du behöver

Äppelchutney

3 st gröna äpplen
1 st gul lök
olja
1 dl strösocker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl äppeljuice
1 st kanelstång

Kycklingburgare

500 g kycklingfärs
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
3 msk finhackad persilja
25 g fetaost skuren i kuber

Servera med

1 st grönt äpple
0.5 st citron
2 msk majonnäs
4 st portionsbröd eventuellt lätt rostade

Gör så här

1

Äppelchutney: Dela, kärna ur och hacka äpplena fint. Skala och skiva löken.

2

Fräs löken i oljan i 5 minuter. Tillsätt äpplen och fräs i 3 minuter. Blanda i socker, vinäger, äppeljuice och kanel. Koka på medelvärme i ca 15 minuter.

3

Kycklingburgare: Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i hälften av persiljan. Dela färsen i fyra delar. Tryck in en kub fetaost i varje del och forma till biffar så att osten ligger mitt i biffen.

4

Låt smör- och rapsolja bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme till fin färg, 2–3 minuter på varje sida. Strö över resten av persiljan. Efterstek under lock 8–10 minuter eller tills biffarna är helt genomstekta.

5

Kärna ur äpplet med äppelurkärnare. Skär i tunna skivor. Blanda med citronsaft så behåller de sin fina färg.

6

Bred majonnäs på bröden. Lägg på äppelskivor och biffar. Servera med chutney.

Scroll to Top