Du behöver
Äppelchutney
3 st gröna äpplen
1 st gul lök
olja
1 dl strösocker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl äppeljuice
1 st kanelstång
Kycklingburgare
500 g kycklingfärs
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
3 msk finhackad persilja
25 g fetaost skuren i kuber
Servera med
1 st grönt äpple
0.5 st citron
2 msk majonnäs
4 st portionsbröd eventuellt lätt rostade
Gör så här
Äppelchutney: Dela, kärna ur och hacka äpplena fint. Skala och skiva löken.
Fräs löken i oljan i 5 minuter. Tillsätt äpplen och fräs i 3 minuter. Blanda i socker, vinäger, äppeljuice och kanel. Koka på medelvärme i ca 15 minuter.
Kycklingburgare: Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i hälften av persiljan. Dela färsen i fyra delar. Tryck in en kub fetaost i varje del och forma till biffar så att osten ligger mitt i biffen.
Låt smör- och rapsolja bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme till fin färg, 2–3 minuter på varje sida. Strö över resten av persiljan. Efterstek under lock 8–10 minuter eller tills biffarna är helt genomstekta.
Kärna ur äpplet med äppelurkärnare. Skär i tunna skivor. Blanda med citronsaft så behåller de sin fina färg.
Bred majonnäs på bröden. Lägg på äppelskivor och biffar. Servera med chutney.