Kycklingbiffar med nudelsallad

Du behöver 400 g kycklingfärs 1 tsk salt 2 msk sweet chilisås 3 msk 3 msk hackat färsk koriander 1 dl neutral olja 200 g...

Du behöver

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 3 msk
  • 3 msk hackat färsk koriander
  • 1 dl neutral olja
  • 200 g broccoli
  • 300 g nudlar
  • 200 g spetskål
  • morötter
  • lime
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk sesamolja

Gör så här

1

Rör ihop färs, salt, havregryn, chilisås, sesamfrön och koriander. Forma till ovala biffar.

2

Stek i olja i ganska hög värme, 3–4 minuter på varje sida eller tills biffarna är gyllene och helt genomstekta inuti.

3

Nudelsallad:

4

Strimla spetskålen fint. Skala morötterna och skär dem i riktigt tunna stavar.

5

Ansa broccolin och skär den i smala bitar på längden. Förväll hastigt i lättsaltat vatten.

6

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Blanda nudlar och broccoli. Vänd i strimlad spetskål och morötter.

7

Gör en dressing av limesaft, zest, fisksås och sesamolja. Häll över nudelsalladen och servera till kycklingbullarna.

Scroll to Top