RECEPT FRÅN HJ

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingben
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 kg små potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smält smör
  • 2 tsk flingsalt
  • 3 dl hackade örter t ex persilja och oregano
  • Coleslaw

  • 300 g finstrimlad rödkål
  • tunt skivade blekselleristjälkar
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 1 tsk salt

Gör så här

1

Lägg kycklingbenen på en plåt och krydda med salt och chiliflakes. Stek mitt i ugnen 25–30 minuter.

2

Skrubba potatisen. Koka i saltat vatten cirka 10 minuter. Häll av vattnet och krossa potatisarna så de spricker lite lätt. Vänd runt i olja, smält smör och salt.

3

Lägg på plåten bredvid kycklingen och rosta gyllene cirka 15 minuter. Skaka plåten någon gång. Vänd runt den rostade potatisen i rikligt med örter.

4

Blanda alla ingredienser till coleslawn och smaka av med salt. Servera med kycklingbenen och örtpotatisen.


Recept