Kyckling Tandoori med raita och naanbröd

Du behöver påse tandoorikrydda 1 dl yoghurt 500 g kycklinglårfilé 1 tsk salt Raita strimlad blekselleristjälk riven vitlöksklyfta 1 dl hackad mynta 3 dl yoghurt...

Du behöver

  • påse tandoorikrydda
  • 1 dl yoghurt
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt

Raita

strimlad blekselleristjälk
riven vitlöksklyfta
1 dl hackad mynta
3 dl yoghurt
1 tsk olivolja
0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Till servering

naanbröd
tärnade tomater
krispsallad

Gör så här

1

Blanda tandoorikrydda med yoghurt. Salta kycklingen och vänd runt i yoghurten. Blanda alla ingredienser till raitan.

2

Grilla kycklingen ca 5 minuter per sida. Låt kycklingen ligga helt stilla på gallret tills den fått grillyta, så fastnar den inte.

3

Grilla naanbröden någon minut per sida och servera med kyckling, raita, solmogna tomater och sallad.

Scroll to Top