Kyckling Satay

Du behöver 300 g kycklingfilé 0.5 dl ketjap manis 0.5 tsk sambal oelek 1 tsk sesamolja 1 tsk ingefära riven Sås: 1 dl vatten 100...

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 0.5 dl ketjap manis
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk ingefära riven

Sås:

1 dl vatten
100 g jordnötssmör

Salsa:

5 cm gurka
1 st salladslök
100 g mangotärningar
1 st lime saft av
1 msk färsk koriander
salt och peppar

Servera med:

ris

Gör så här

1
Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor. Blanda samman ketjap manis, sambal oelek, sesamolja och ingefära. Trä upp kycklingen på spett och pensla på marinaden och låt stå i 15 minuter.

2
Sås: Koka upp vatten och rör i jordnötssmöret. Värm under omrörning och tillsätt resten av marinaden.

3
Stek eller grilla kycklingspetten ca 3 minuter per sida.

4
Salsa: Tärna gurkan och skiva salladslöken. Blanda med mango, limesaft och korianderblad. Smaka av med salt och peppar. Servera till kycklingspett, sås och ris.

Scroll to Top