RECEPT FRÅN HJ

Kyckling saltimbocca med rissallad

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Rissallad

  • 150 g svart fullkornsris
  • 1 st knippe vårlök
  • 2 st röda chilifrukter
  • 1 st mango
  • 1 st påse babyspenat
  • 1 dl hackade färska örter
  • 50 g saltrostade mandlar grovhackade
  • salt och peppar
  • olivolja
  • Saltimbocca

  • 1 msk olivolja
  • 4 st kycklingbröst utan skinn och ben
  • 4 st kvistar färsk salvia
  • 4 skiva parmaskinka

Gör så här

1

Rissallad: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

2

Ansa och skiva vårlöken. Kärna ur chilin och strimla den tunt. Skär mangon i klyftor. Skölj babyspenaten.

3

Blanda ris, vårlök, chili, mango, spenat, örter och nötter. Smaka av med salt, peppar och olivolja.

4

Saltimbocca: Värm upp oljan i en stekpanna. Bryn kycklingen lätt på båda sidorna. Krydda med salt och peppar.

5

Lägg upp köttet på ett fat och toppa med salvia och en skiva parmaskinka. Använd steksnöre och knyt ihop till ett paket.

6

Lägg tillbaka kycklingpaketen i stekpannan. Stek i ca 5 minuter på båda sidorna tills skinkan är lite knaprig. Servera med rissalladen.


Recept