Kyckling och vit sparris i filokorg

Du behöver Fyllning 20 g smör 400 g färsk kyckling, vitlöksklyftor schalottenlök 0.5 kruka färsk timjan 150 g vitsparris 75 g västerbottensost äggulor 2 msk...

Du behöver

Fyllning

20 g smör
400 g färsk kyckling,
vitlöksklyftor
schalottenlök
0.5 kruka färsk timjan
150 g vitsparris
75 g västerbottensost
äggulor
2 msk grädde
citron
1 kruka färsk dragon
salt och peppar

Filodegskorgar

1 pkt filodeg
smält smör
färsk timjan

Ugn 200 grader

Gör så här

1

Fyllning: Skär kycklingen i små bitar, ­krydda med salt och peppar.

2

Smält lite smör och fräs vitlök, schalottenlök och timjan i 2–3 minuter på låg värme. Lägg i sparrisen och tillga i ytterligare 1–2 minuter.

3

Blanda ner kyckling och fräs allt i ytterligare 4–5 minuter. Låt svalna.

4

Blanda samman ost, äggulor, grädde, citronskal och dragon. Häll det över kycklingen, salta och peppra och blanda väl.

5

Filodegskorg: Sätt på ugnen. Smörj en muffinsplåt eller liknande bakformar.

6

Skär filodegen i fyrkantiga bitar, ca 10×10 cm. Lägg 2 ark i varje håll i formen så att det hänger över kanten. Fyll med kycklingröran

7

Grädda 12–15 minuter tills filodegen och fyllningen tagit färg. Garnera med färsk timjan eller dragon.

Scroll to Top