RECEPT FRÅN HJ

Kyckling och vit sparris i filokorg

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

    Fyllning

  • 20 g smör
  • 400 g färsk kyckling,
  • vitlöksklyftor
  • schalottenlök
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • 150 g vitsparris
  • 75 g västerbottensost
  • äggulor
  • 2 msk grädde
  • citron
  • 1 kruka färsk dragon
  • salt och peppar
  • Filodegskorgar

  • 1 pkt filodeg
  • smält smör
  • färsk timjan
  • Ugn 200 grader

Gör så här

1

Fyllning: Skär kycklingen i små bitar, ­krydda med salt och peppar.

2

Smält lite smör och fräs vitlök, schalottenlök och timjan i 2–3 minuter på låg värme. Lägg i sparrisen och tillga i ytterligare 1–2 minuter.

3

Blanda ner kyckling och fräs allt i ytterligare 4–5 minuter. Låt svalna.

4

Blanda samman ost, äggulor, grädde, citronskal och dragon. Häll det över kycklingen, salta och peppra och blanda väl.

5

Filodegskorg: Sätt på ugnen. Smörj en muffinsplåt eller liknande bakformar.

6

Skär filodegen i fyrkantiga bitar, ca 10x10 cm. Lägg 2 ark i varje håll i formen så att det hänger över kanten. Fyll med kycklingröran

7

Grädda 12–15 minuter tills filodegen och fyllningen tagit färg. Garnera med färsk timjan eller dragon.


Recept