Du behöver
Fyllning
20 g smör
400 g färsk kyckling,
vitlöksklyftor
schalottenlök
0.5 kruka färsk timjan
150 g vitsparris
75 g västerbottensost
äggulor
2 msk grädde
citron
1 kruka färsk dragon
salt och peppar
Filodegskorgar
1 pkt filodeg
smält smör
färsk timjan
Ugn 200 grader
Gör så här
Fyllning: Skär kycklingen i små bitar, krydda med salt och peppar.
Smält lite smör och fräs vitlök, schalottenlök och timjan i 2–3 minuter på låg värme. Lägg i sparrisen och tillga i ytterligare 1–2 minuter.
Blanda ner kyckling och fräs allt i ytterligare 4–5 minuter. Låt svalna.
Blanda samman ost, äggulor, grädde, citronskal och dragon. Häll det över kycklingen, salta och peppra och blanda väl.
Filodegskorg: Sätt på ugnen. Smörj en muffinsplåt eller liknande bakformar.
Skär filodegen i fyrkantiga bitar, ca 10×10 cm. Lägg 2 ark i varje håll i formen så att det hänger över kanten. Fyll med kycklingröran
Grädda 12–15 minuter tills filodegen och fyllningen tagit färg. Garnera med färsk timjan eller dragon.