Kyckling- och sparrissallad i tunnbrödsskålar

Du behöver 4 skiva tunnbröd runda, hårda grönsallad Sallad: 250 g grön sparris 200 g salladskyckling 0.25 st rödlök 2 st tomater röd och orange...

Du behöver

  • 4 skiva tunnbröd runda, hårda
  • grönsallad

Sallad:

250 g grön sparris
200 g salladskyckling
0.25 st rödlök
2 st tomater röd och orange

Dressing:

0.5 st vitlöksklyfta
1 msk pressad citronsaft
0.5 dl olivolja
1 tsk torkad dill
1 tsk persilja torkad
salt och peppar

Garnera med:

persilja
0.5 dl pinjekärnor rostade

Gör så här

1
Tunnbrödskorgar: Spraya eller pensla vatten på tunnbröden. Värm dem i mikrovågsugnen så att de blir mjuka, 20–30 sekunder. Eller ånga dem i en sil över en kastrull med kokande vatten. Forma tunnbröden till skålar över upp och ner vänt glas. Ta en handduk och håll kvar händerna tills brödet svalnat. Låt torka på galler.

2
Sallad: Skala och koka sparrisen enligt recept här bredvid. Låt svalna i kallt vatten. Ta upp och skär sparrisen i bitar. Tina salladskycklingen. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär tomaterna i klyftor. Lägg alltsammans i en bunke.

3
Dressing: Mixa vitlök, citronsaft, olja, dill, persilja, salt och peppar till en dressing. Blanda dressingen med salladen. Lägg ett par salladsblad i tunnbrödsskålarna och fördela salladen i skålarna. Garnera med persilja och pinjekärnor. Servera genast.

Scroll to Top