RECEPT FRÅN HJ

Kyckling- och pastagratäng

Foto: Karin Mönefors

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 280 g pasta t ex fusilli
  • 1 st kyckling grillad
  • 125 g champinjoner
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 350 g ajvar mild relish
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 msk rosmarin hackad
  • salt svartpeppar
  • 1.5 dl ost 28
  • Garnera med:

  • rosmarin
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Bena ur kycklingen och skär i bitar. Ansa och skiva svampen och purjolöken.
2
Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med olja. Tillsätt ajvar relish, vin och grädde och koka under omrörning i 5 minuter. Smaksätt med ros-marin, salt och peppar.
3
Blanda pasta, kyckling och svampfräset. Bred ut blandningen i en smord ugnsfast form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter. Garnera med rosmarin och servera med sallad.

Recept