Du behöver
- 280 g pasta t ex fusilli
- 1 st kyckling grillad
- 125 g champinjoner
- 0.5 st purjolök
- 1 msk rapsolja
- 350 g ajvar mild relish
- 1 dl vitt vin
- 1 dl grädde
- 1 msk rosmarin hackad
- salt svartpeppar
- 1.5 dl ost 28
Garnera med:
rosmarin
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Bena ur kycklingen och skär i bitar. Ansa och skiva svampen och purjolöken.
2
Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med olja. Tillsätt ajvar relish, vin och grädde och koka under omrörning i 5 minuter. Smaksätt med ros-marin, salt och peppar.
3
Blanda pasta, kyckling och svampfräset. Bred ut blandningen i en smord ugnsfast form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter. Garnera med rosmarin och servera med sallad.