4 portioner
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 grillade paprikor
140 g tärnat bacon
Äggstanning
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 dl riven lagrad ost
3 msk hackad persilja
1 msk fransk senap
Garnering
rosmarin
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en degboll. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter.
Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Putsa kycklingfiléerna. Krydda med salt och peppar. Bryn runt om i smör.
Flytta över filéerna till en långpanna med bakplåtspapper och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 13 minuter. Ta ut och skiva filéerna.
Kärna ur och strimla paprikorna. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Fräs paprikan blank i smör. Fördela kyckling, bacon och paprika i det förgräddade pajskalet.
Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser och häll över fyllningen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka.
Garnering: Toppa med rosmarin.