RECEPT FRÅN HJ

Kyckling- och ­baconpaj

En matig paj som passar till både fest och vardags. Det frasiga skalet fylls med kyckling, bacon och paprika.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st grillade paprikor
  • 140 g tärnat bacon
  • Äggstanning

  • 4 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk fransk senap
  • Garnering

  • rosmarin
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en degboll. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.

2

Tryck ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter.

3

Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.

4

Fyllning: Putsa kycklingfiléerna. Krydda med salt och peppar. Bryn runt om i smör.

5

Flytta över filéerna till en långpanna med bakplåtspapper och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 13 minuter. Ta ut och skiva filéerna.

6

Kärna ur och strimla paprikorna. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Fräs paprikan blank i smör. Fördela kyckling, bacon och paprika i det förgräddade pajskalet.

7

Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser och häll över fyllningen.

8

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka.

9

Garnering: Toppa med rosmarin.


Recept