Rostad potatissallad med rosépepparkyckling

Vårfräsch potatissallad med fetaost och soltorkade tomater serveras ihop med rosépepparkryddad kyckling. Snabblagad sommarmat med mycket smak!

Du behöver

  • 600 g minutfilé av kyckling
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 2 msk olivolja

Potatissallad

900 g delikatesspotatis
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 st rödlök
1 dl cocktailkapris
90 g soltorkade tomater i olja
0.5 kruka basilika
150 g fetaost
0.5 st citron saften av
1 msk olivolja
60 g småbladig spenat

Garnera med

basilika
rivet citronskal

Ugn: 200°

Gör så här

1

Potatissallad: Halvera eller kvarta potatisen och blanda med skivad vitlök, olja och salt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Rosta strax under ugnens mitt i 25–30 minuter.

2

Finstrimla rödlöken. Sila kaprisen. Häll bort oljan från tomaterna. Hacka basilikan och tärna fetaosten.

3

Blanda allt i en skål. Tillsätt citronsaft och olja.

4

Putsa kycklingen och krydda runt om. Bryn på medelvärme i 4–5 minuter på båda sidorna. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i stekpannan.

5

Vänd ner den ugnsrostade potatisen i salladsblandningen och tillsätt sköljda spenatblad. Lägg upp på ett generöst fat eller en plåt.

6

Skiva kycklingen och lägg den på salladen. Garnera med basilika och rivet citronskal.

Scroll to Top