RECEPT FRÅN HJ

Kyckling med smak av rosépeppar

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Ugn: 200°

  • 600 g minutfilé av kyckling
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 2 msk olivolja
  • Potatissallad

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st rödlök
  • 1 dl cocktailkapris
  • 90 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 kruka basilika
  • 150 g fetaost
  • 0.5 st citron saften av
  • 1 msk olivolja
  • 60 g småbladig spenat
  • Garnera med

  • basilika
  • rivet citronskal

Gör så här

1

Potatissallad: Halvera eller kvarta potatisen och blanda med skivad vitlök, olja och salt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Rosta strax under ugnens mitt i 25–30 minuter.

2

Finstrimla rödlöken. Sila kaprisen. Häll bort oljan från tomaterna. Hacka basilikan och tärna fetaosten.

3

Blanda allt i en skål. Tillsätt citronsaft och olja.

4

Putsa kycklingen och krydda runt om. Bryn på medelvärme i 4–5 minuter på båda sidorna. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i stekpannan.

5

Vänd ner den ugnsrostade potatisen i salladsblandningen och tillsätt sköljda spenatblad. Lägg upp på ett generöst fat eller en plåt.

6

Skiva kycklingen och lägg den på salladen. Garnera med basilika och rivet citronskal.


Recept