Kyckling med linsröra och citrussås

Röda linser går fort att tillaga. Här har vi använt dem i en smakrik röra, perfekt att bjuda till kyckling som fått puttra i en frisk citrussås.

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • saft skal och av 1
  • saft skal och av 1
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl basilika eller 1
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0.5 st purjolök
  • 3.5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 dl tomatpuré

Linsröra:

1 dl linser röda
2.5 dl grönsaksbuljong
0.5 st gul lök
100 g champinjoner färska
1 msk chilisås
0.5 dl hackad persilja
peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina kycklingen om den är djupfryst. Skölj och torka av den. Dela kycklingen i 4 portionsbitar. Lägg dem i smord eldfast form.

2
Tvätta och torka apelsin och citron. Riv skalet och pressa ur saften. Klipp basilikan och rör ner den i apelsinsaften tillsammans med pressad vitlök, salt och peppar. Häll det över kycklingbitarna och stek mitt i ugnen i ca 25 minuter.

3
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt vatten, smulad buljong och tomatpuré. Låt det koka 3-4 minuter. Häll såsen över kycklingen. Ställ tillbaka den i ugnen och stek i ytterligare ca 35 minuter.

4
Lägg linserna i kokande buljong och låt dem småkoka ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Ansa och hacka svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett. Tillsätt linser, chilisås och klippt persilja. Smaka av med peppar.

5
Bjud kycklingen med sin sås, linsröra, pressad potatis och t ex broccoli.

Scroll to Top